Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När ska ni lära er att informera i god tid?

/
  • Göran Carlsson och Kenneth Bognesand hör till dem som protesterar mot planerna för Staketgatan.

Annons

Jag har en fråga till Helena Werre på Samhällsbyggnad Gävle. När ska du och dina anställda lära er att information om förändringar av Gävles gatubild ska framföras till boende och näringsliv i god tid?

Insändare: Rädda lönnarna vid Staketgatan

Mer läsning: Trädkramare protesterar mot nya busshållplatser i Gävle

Insändare: Helena Werre om lönnarna: Processen skött enligt gällande lagar och regler

Gång på gång läser och upplever man att information uteblir från Samhällsbyggnad Gävle då förändringar ska göras och gång på gång ursäktar Helena Werre det inträffade. Nu vill jag se att ni får till en rutin med hur information om förändringar av stadsbilden når ut till boende och näringsliv i god tid!

Du har flera kommunikatörer som kan hjälpa dig med jobbet. Om jag var politiker så skulle jag också vara intresserad av att ha en rutin om hur informationen om olika samhällsförändringar på bästa sätt når ut till allmänheten. Det skulle ge mer arbetsro.

Vad gäller de planerade busskurerna på Staketgatan är det beklämmande att de har högre värde än friska träd. Det är en gata som inte är angenäm att vistas på som gående.

Både Nygatan och Valbogatan har presenterats som bättre alternativ. Det känns också litet inställsamt att ”underlätta för pendlare” (Helena Werres egna ord) i stället för att se till permanent boende.

Tänk efter en gång till innan ni börjar fälla träd och gör den biltäta Staketgatan till en plats för allt fler gående.

Catarina Meurling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons