Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni klagar men det är er de vill träffa

/
  • Signaturen tycker att de anhöriga ska sluta klaga och hälsa på sina nära i stället. Observera att personerna på bilden inte har något med insändaren att göra.

Annons

Hej anhörig till våra äldre! Allt oftare klagas det från anhöriga på våra vård- och omsorgsboenden här i Gävle och gärna öppet i media.

Anhöriga klagar på att de äldre inte deltar i aktiviteter och ger ofta personalen kritik för att de inte kan motivera de äldre att delta.

Den enda aktivitet de äldre önskar sig är att få umgås med er anhöriga. Ni anhöriga förstår inte vad er närvaro betyder. Ni tror att aktiviteter på boendet kan ersätta er, att personal som följer med på läkarbesök kan ersätta er.

De flesta äldre träffar sina anhöriga mindre efter att de har fått lägenhet på ett boende och när de väl får besök handlar det om hastiga besök. Jag tror att det är därför så många önskar bo kvar i hemmet i dag. För att i hemmet måste ni hjälpa till.

När de väl har flyttat in på ett boende släpper ni taget. Ändå är det intressant hur personal dagligen får ta emot klagomål från er anhöriga. Fast än att det är personalen som skrattar, tröstar och hjälper din förälder under den sista tiden i livet.

Klagomål har blivit vardag för oss som arbetar inom äldreomsorgen. Det är alltför sällan det positiva lyfts fram. Det ni anhöriga inte förstår är att det är er som föräldern vill tillbringa sin tid med.

Ta vara på den tid du får med din mor eller far innan det är för sent. För det är absolut inte okej att komma och gnälla på personalen som fanns där för din förälder när du själv känner skuld

Systeryster

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons