Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det äntligen slut på vandaliseringen

/

Annons

Så har då äntligen Kyrkogårdsförvaltningens personal avslutat sin vandalisering av våra gravar på Skogskyrkogården. Nu kan alla besökare känna sig säkra till liv och lem när de hälsar på sina nära och kära på kyrkogården. Även kyrkogårdspersonalen kan känna säkerhet när de går till jobbet och inte längre behöver oroas över att drabbas av ond bråd död. Såg i en artikel i GD i dag att en kvinnlig arbetare var nära att krossas av en fallande gravsten. Var det hennes eget ordval eller månne journalistens? Det måste ha varit en mycket stor gravsten för att en fullvuxen människa skall krossas av den.

Jag ställer mig den enkla och självklara fråga: Om jag i min yrkesutövning skall ställa mig på knä framför en något lutande, jättestor gravsten, nog sjutton skulle jag då först utsätta gravstenen för det beprövade “35-kilos trycket” innan jag sjunker ner på knä och börjar mitt rensningsarbete. När jag ser de pyttesmå gravstenarna, som också vräkts omkull av kyrkogårdspersonalen, vill jag gärna citera ett tidigare publicerat inlägg i den här frågan: “En sån sten skulle knappast ha åstadkommit mer än en blånagel på min stortå.

Till alla, som drabbats av att få sin gravsten omkullvält, vill jag säga: vänd Er till den stenhuggare, som satt dit stenen åt Er och kräv att han gratis återställer den. Han har ju uppenbarligen inte gjort sitt jobb korrekt första gången.

Det enda som kommit ut av denna fars är ju att sveriges stenhuggare oförtjänt inkasserat en massa extrainkomster, men tyvärr också gjort att en del gravägare, som kanske inte vill eller har råd med denna extrautgift, nu slutat att besöka sina anförvanter på kyrkogården.

Låt oss hoppas att vi nu sett slutet på denna historia så att våra kära bortgångna inte längre behöver sitta däruppe i sin himmel och förvånat ruska på huvudet åt våra tokigheter här nere på jorden. Vila i frid.

En som sluppit få gravstenen vandaliserad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons