Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu vill regeringen spara på synskadade

/
  • Både för samhällsekonomin och för den enskilde synskadades eller dövblindes ekonomi borde handikappersättningen vara kvar i sin nuvarande form, skriver Catarina Meurling.

Annons

Den rödgröna regeringen vill spara på personer med olika funktionsnedsättningar. Besparingar görs inom LSS och den 9/11 lade de fram ett förslag om att avskaffa handikappersättningen.

Handikappersättning är ett schablonbidrag som synskadade och dövblinda i arbetsför ålder kan söka för de merkostnader vi har. Det betalas ut månadsvis och som många gånger används för avgifter som politiker beslutat.

Nu ska inte merkostnader som till exempel färdtjänst, hemtjänst, inköp av hjälpmedel och betalande för rehabilitering få lov att räknas. Det ska finnas kvar någon form av handikappersättning att söka från Försäkringskassan, men då ska du redovisa dina kostnader för att få det.

Är det någon som kan komma på idén att införa samma rutin för föräldrar då det handlar om barnbidrag?

Både för samhällsekonomin och för den enskilde synskadades eller dövblindes ekonomi borde handikappersättningen vara kvar i sin nuvarande form så det går att leva ett värdigt liv och för att merkostnader som är kopplat till funktionsnedsättningen skall gå att betala.

Catarina Meurling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons