Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personal att hålla i handen

/
  • Personalen på akuten är för det mesta glad och omtänksam, skriver signaturen.

Annons

Om akuten i Gävle kan man skriva hur mycket som helst om. Både positivt och också sådant som är negativt.

Undertecknad har senaste tiden haft mycket med akuten att göra, både på ont och gott.

Personalen är mest på gott tycker jag nog, de flesta är glada och omtänksamma, trots trängsel och lång väntan, för sjuka och oroliga patienter. Någon ”grinpåse” stöter man ju på, men de glada och vänliga överväger .

Vad man som patient skulle vilja ha mera av och som personalen i dagsläget inte kan göra något åt är besöksutrymmet. Där samlas de flesta, unga som gamla, hostande barn och vuxna, som sprider baciller runt om i lokalen.

Varför är det alltid så ont om personal på helgerna? I arbetsbristens tider kan man ju med inga som helst problem få folk att arbeta på sjukhuset.

Där finns ju en del frivilliga från Röda Korset som gör en fin insats och sitter ner med den som kanske är ensam där utan sällskap av någon anhörig. De bjuder också på kaffe och smörgås.

Alla kan ju inte trycka på automaterna i väntrummet, för att få något att äta, då väntan är lång, Många äldre klarar inte heller med detta att betala med kort.

Det var bättre förr med mångt och mycket. Inga märkvärdigheter alls. Det räckte med att någon av personalen ”brydde sig i” och tog sig an den besökande patienten på ett sätt, som alla skulle önska sig att bli omhändertagna, även när man kommer ensam till sjukhuset. Det finns så mycket ensamma människor i denna mera jobbiga och stressade värld vi lever i

Så måste jag skriva lite om kuddarna som saknas på Gävle sjukhus. Man kan ju få ligga i timmar och vänta på tur. Finns det ingen kudde på britsen man fått sig tilldelad kan man få hänga med huvudet bakåt i många timmar. Det är jobbigt nog som det är att vänta på en obekväm brits.

Kan tilläggas att det också är svårt för den anhörige som följer patienten, som kan få sitta i timmar på en hård obekväm stol.

Jag frågade varför inga kuddar fanns. ”Vi har inga, folk stjäl dem.” blev svaret.

Så det finns många otrevliga patienter också.

Kanske finns det någon klädes- eller möbelfirma, som har udda kuddar att skänka till sjukhuset? Vilken god gärning det skulle vara. Kanske kunde man sätta en stämpel på kudden att den tillhör sjukhuset? 

Undertecknad har tillbringat många timmar på akuten senaste halvåret. Oftast är all personal någon att hålla i handen, då de för det mesta gör ett gott arbete.

Pat. 33 04 28 A-M H

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons