Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiseringen är uppenbar

Annons

Att det finns en vänstervridning i Heliga Trefaldighetskyrkan är inget nytt. Det räcker med att se på det boksortiment de skyltar med i vapenhuset. Den enda boken om Israel som finns är antiisraelisk, propalestinsk propaganda.

Och så detta med att ringa i kyrkklockorna när Svenskarnas Parti har möte på Stortorget. Politiseringen är uppenbar.

I en kyrka som fjärmat sig från Bibelns sanning om såväl vem Gud är (framför allt hur många han är) och den bibliska läran om dopet måste man tydligen ta till politiken som ett slags dåligt substitut för det man saknar på det andliga området. En form av kompensatoriskt beteende, som psykologerna skulle ha sagt.

Trots att jag är antinazist och antirasist skulle jag aldrig delta i en gudstjänst som ordnas med ett politiskt motiv. Jag skulle heller aldrig, även om jag fortfarande vore medlem i Svenska Kyrkan, rösta i kyrkofullmäktigevalet. Antingen är Gud allsmäktig eller också är kyrkofullmäktige det. Han delar inte sin ära med någon.

Bibeln förespråkar en apostolisk och därmed apolitisk församling.

Trist att det finns kristna som inte kan acceptera demokratins spelregler och låta alla komma till tals, även de som har uppenbart idiotiska idéer.

Larz Gustafsson

kristen i Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons