Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Privatsjukhus för rika?

Annons

Det kanske är dags att dom bättre bemedlade ges en chans att slippa den allt sämre skötta sjukvården i Gävleborgs län? Ge dom som kan betala för vården en chans till att göra detta, och låt då dessa människor stå i en speciell vårdkö där ingen behöver vänta längre än någon dag på att bli hjälpt.

Det vore väl dessutom välbehövliga pengar i landstingets allt tommare kassakista. Förutom att dessa människor skulle slippa det offentliga köandet skulle det ju faktiskt också innebära att det blev lite mindre press på kön där vi ”vanliga människor” kämpar vidare.

Alternativet till ovanstående är ju att öppna privatsjukhus så de som har råd kan gå den vägen.

Apropå köer. Vårdgarantin är ju som bekant ett stort skämt som man, om man inte är alltför allvarligt sjuk kan gapskratta åt. 90 dagar lyder visst vårdgarantin på. Jo, pyttsan. För vilka då? Vid en del, så kallade ej prioriterade operationer är väntetiden upp mot 6–8 månader i dag vid Gävle sjukhus. I en del fall ännu längre. Blir man inte mörkrädd så säg?

Nää… Ge dom som både kan och vill betala för sin egen vård en chans att göra det, och ge dom tillträde till samma ”gräddfiler” som exempelvis idrottsmän har.

Apropå bortskämda idrottsmän i exempelvis Brynäs och Gefle IF. Det är ju knappast logiskt att man prioriterar människor som leker med bollar och puckar företräde till vård.

Vore det inte mer vettigt att arbetare och liknande människor fick gå före idrottsmän? Det borde väl vara betydligt viktigare att få ut folk i arbete i stället för att dom i värsta fall ska gå sjukskrivna i väntan på exempelvis operation?

Det är verkligen dags att dom ansvariga svarar på frågan som alla människor, framförallt dom sjuka i länet ställer sig: Vad i hela friden är det som gör att dessa idrottsmän ges möjlighet till denna särbehandling? Vi kräver helt enkelt ett rakt svar, utan risk för misstolkningar på den frågan.

KE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons