Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så trevligt att du får jultallrik!

Annons

Så trevligt för dig, Gävle kommuns kommunikationschef Johan Adolfsson, att du får äta en jultallrik i stadshuset tillsammans med 250 anställda på kommunledningskontoret före jul.

Vi är en personalgrupp som arbetar på en förskola i Gävle kommun och vi har som "julgåva" från Gävle kommun, genom vår närmaste chef, fått en chokladask att dela på i personalrummet (det är bara att hoppas att man har rast tidigt i morgon så att man inte blir sist och det bara är chokladbitar med likör kvar...).

Ah, visst ja, vi får ju faktiskt äta en jultallrik GRATIS nästa vecka tillsammans med barnen medan vi jobbar, men det är lite svårt att sitta ner och njuta av julmaten när man har fem-sex barn vid samma bord som behöver hjälp.

Kanske borde du kolla upp fakta innan du uttalar dig i tidningen om hur kommunen visar sina anställda uppskattning vid juletid? Om ni på kommunledningskontoret har lust att avstå från er jultallrik så har vi inom förskolan otaliga förslag på hur vi kan använda de pengarna på ett förnuftigare sätt – kanske minska på någon barngrupp någonstans i kommunen?

Kanske ge något barn som har särskilda behov något av de behoven tillgodosedda, eller kanske bara ha råd att köpa in något nytt, spännande material till någon förskola i kommunen? Tänker ni ändå äta er jultallrik, så önskar vi er en smaklig måltid.

God jul

Svar direkt: Vad tråkigt att ni inte känner er uppskattade av er chef. I kommunen avgör varje förvaltning själv hur de vill göra med olika aktiviteter för att uppmärksamma eller svetsa samman medarbetare. Det kan handla om allt från julgåvor och jultallrikar till större evenemang som medarbetardagar för alla i förvaltningen. 

Er förvaltning - Utbildning Gävle - hade till exempel två heldagar i Gavlerinken Arena för alla medarbetare i höstas, något som var mycket uppskattat. Det hade däremot inte de andra förvaltningarna. Och min förvaltning – kommunledningskontoret – väljer att ge alla medarbetare en jultallrik från Sodexo som tack för året som har varit. 

Det ser alltså olika ut eftersom varje förvaltning själv avgör hur de vill göra. Om ni inte tycker att ni får den uppskattning som jag är övertygad om att ni förtjänar kan ni alltid vända er till er chef och föreslå en förändring i er förvaltning.

Vänligen

Johan Adolfsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons