Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt in en extern firma i stället

Sandvikens kommuns jätteförluster på fastigheter, rondellbygget med mera.

Annons

Jag föreslår att allt som har med markförvaltning av fastigheter och utförsäljning av dito, flyttas från kommunens tekniska kontor till mäklare. Där finns kompetensen. Det är inte bara denna jätteförlust på fem miljoner på fastigheter som har inträffat. Ytterligare projekt som tekniska kontoret inte haft kompetens att genomföra inom budgeterad kostnad är östra rondellbygget.

Med beräknad kostnad på 40 miljoner överskreds den med cirka tio miljoner? Hur har upphandlingen skötts på detta projekt? Vem attesterar, godkänner dessa jätteförluster, är det kommundirektören?

Det framkom tidigare att kommundirektören har skrivit på handlingar som vederbörande inte visste vad det handlade om. Kan detta även ha inträffat i dessa projekt? Varifrån kommer pengarna till dessa jätteförluster?

Efter alla jätteförluster är det på tiden att tekniska kontoret ersätts av en extern firma med kompetens och respekt för skattebetalares pengar samt redovisning av dito: Finns det ingen politiker som ifrågasätter dessa jätteförluster och granskar detta? Uppdrag granskning blir väl nästa åtgärd.

Arg skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons