Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt spaden i marken och bygg!

Annons

I elfte timmen har diskussionen åter tagit fart om Strömvallens förnyelse. I kritiska inlägg har Stefan Lundin, Lars Lindstrand, Stisse Åberg med flera framfört att förslaget inte fyller GIF:s behov, inte skapar intäkter från sponsorer, är föråldrad redan innan den byggs och så vidare.

Visst ligger det en del i kritiken men förslaget till ny läktare på Strömvallen är enligt mångas bedömning mycket bra och framför allt realistiskt. Idén med att successivt bygga ut arenan i etapper allt efter behov är utmärkt. I första hand behövs på Strömvallen en läktare som är funktionell och trevlig samt uppfyller kraven för internationell fotboll. Men det är också viktigt att vi tar hänsyn till stadsbilden och å-rummet kring Gavleån som är ett av de vackraste vi har i Gävle.

Det framförs att förslaget är otidsenligt och att det blir svårt att locka sponsorer. Så behöver det inte bli. Redan nu bör det gå att komplettera läktaren med två hörnbyggnader med lokaler för konferenser, restaurang och kiosker som de gjort på arenorna i Örebro och Sundsvall. Bygg två hörnbyggnader i samma höjd som läktaren, med stora fönster mot planen och med lätt tillgång till sittplatser på läktaren. Senare, om det behövs, byggs nya kortsidesläktare ihop med hörnbyggnaderna.

Det är viktigare att något händer än inget alls. Alla partier tycks vara överens om läktarbygget. Det borde inte heller vara omöjligt att få fram ytterligare medel till hörnbyggnader.

Utforma också detaljplanen så att hörnbyggnader kan byggas under resans gång. Genom att bygga en ny läktare med hörnbyggnader skapas ett reellt värde som kommer att finnas i många år till glädje för Gävleborna och fotbollen. Sätt spaden i marken!

Fotbollssupporter

i fastighetsbranschen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons