Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skäll inte på Lönnbark, han lyder bara S-ledningen

Annons

Replik till Lennart Palm: Skäll inte på Svante Lönnbark! Hans närmaste chef är regionstyrelsens ordförande som i sin tur rapporterar till regionstyrelsen.

Allt Lönnbark gör är helt enligt de styrande sossarnas och deras medlöpares intentioner och godkänns av dem. Avskedandet av höga chefer sker alldeles säkert på direkt muntlig order av S-regionrådet. Så viktiga ärenden kräver S-regionrådets godkännande.

Det kan verka som att Lönnbark helt kör sitt eget race och kör över S-ledningen. Icke! Han kan bara göra det som S-ledningen godkänner. Om Lönnbark agerar mot S-ledningens intentioner resulterar detta i omedelbart avsked.

De styrande försöker dölja för omgivningen att de styr i personalärenden med att personalärenden är något som professionen sköter. Detta säger de för att förhindra för oppositionen att få insyn i personalärenden och att föra upp personalärenden till debatt.

Landstinget, numera regionen, har länge varit omtalat för sin dåliga hantering av personalen. Det har långt före utnämningen av Svante Lönnbark till direktör varit omtalat internt och externt om landstingets dåliga och många gånger direkt inkompetenta hantering av personal.

Jag har fått höra om och har kommit i kontakt med ett antal personer som har farit väldigt illa i landstinget. Till och med har det lett till att de aldrig mer har kunnat jobba på grund av att S-ledningen inte har sett till att personalen hanteras på ett kompetent sätt. Hur dålig situationen är har ju flera gånger framgått i pressen.

Liberalen Olov Göransson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons