Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snacka om att kasta sten i glashus

/
  • Nu monteras Läkerol Arena-skylten ned. Det gamla namnet Gavlerinken ska i stället upp.

Jag har hört om att Moderaterna förfäras över att Socialdemokraternas kommunalråd Carina Blank tog eget initiativ om att köpa en reklamplats på Brynäs hemmaarena. Vi får bort namnet Läkerol som hos oss gävlebor förknippas med svikare. Vi får tillbaks vårt gamla namn Gavlerinken.

Annons

Moderaterna med Beckman i spetsen vill att Blank skall stå personligt ansvarig för detta och ta pengarna ur egen ficka. Jag ställer då en fråga till er borgerliga politiker med herr Beckman i spetsen, hur mycket skall ni ta ur er egen ficka för er stöld från de unga arbetslösa i Gävleborg?

Sverige hade beviljats 1,1 miljarder. 1 100 000 000 kronor som skulle gå till att bekämpa ungdomsarbetslösheten i bland annat Gävle. Detta hade EU beviljat som stöd. Kruxet är att Sverige måste först se till att använda dessa pengar och sedan få tillbaks dem som EU-stöd i efterhand.

Detta valde herr Beckman med underhuggare att låta bli att använda sig av eftersom det skulle spräcka budgettaket. Herr Bäckman valde att prioritera skattesänkningar för de som har före att få ungdomar i arbete. Här ser alla vad Alliansen tycker är viktigast.

Med tanke på detta så undrar jag, om Blank ska stå för denna miljon själv, när ska du och Moderaterna som valde bort detta betala 1 100 000 000 kronor ur er egen ficka? Att köpa en reklamplats som kommer att synas över hela Sverige, vid minst 27 tillfällen på ett år, för en miljon är billig reklam.

Ja en investering för Gävle och regionen. Att låta 1 000-tals unga fortsätta sin arbetslöshet utan att vilja göra något åt det är ett svek mot hela svenska folket. Den dagen du, herr Beckman, har betalt tillbaks 1 100 000 000 kronor från din egen ficka, då kan du yttra dig om Carina Blanks reklaminvestering.

Jag hoppas att för det första att vi får ännu fler tillfällen att visa Gavlerinken på tv än under de 27 grundomgångarna och att vi i år går till final, då har reklaminvesteringen förräntat sig många gånger om.

För det andra så hoppas jag att alla ungdomar som är arbetslösa, alla andra som arbetar med ungdomar som är arbetslösa och alla som känner en ungdom som är arbetslös, väljer något annat än högerpartierna att rösta på den 14 september.

Beckman, fram med din privata plånbok och hosta upp pengarna innan du uttalar dig!

Nu har jag inte räknat till sveket mot de övriga arbetslösa, sjuka och pensionärerna som ni har straffat med högre skatt än för oss arbetare. Jag hoppas att även de har insett vad du och alliansen vill. Ta från de som har lite och ge till de som äger i överflöd.

Tord Wallén,

Stolt Brynäsare och Gävlebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons