Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snälla, sälj inte min bostad!

/
  • Gavlegårdarna är den bästa värden, tycker signaturen.
  • Har du Inger Källgren Sawela en enda gång kontaktat någon av de boende i Sätra eller Bomhus för att fråga hur det går och hur det har blivit efter försäljningen? Nej jag tror inte att du har gjort det, skrive signaturen.

Annons

Jag känner att jag behöver göra mitt röst hörd i debatten om försäljningen då jag är en av dem som kommer att drabbas och jag har riktiga fakta att komma med.

Mer läsning: Gavlegårdarnas 803 lägenheter säljs – efter sågad utredning: "Ett hafsverk"

Jag har varit hyresgäst hos Gavlegårdarna i Bomhus, tyvärr så blev det försäljning av mitt hus.

När detta skedde hade jag inga förutfattade meningar om försäljningen, jag tyckte då hur svårt kan det bli.

Jag kan säga så här: Det blev lite komplicerat. Att bo hos allmännyttan är hur bra som helst men privata hyresvärdar driver sitt ägande på ett helt annat vis. Som hyresgäst hos Gavlegårdarna så känner man sig delaktig på så många vis. Som hyresgäst hos den privata hyresvärden så prioriteras du inte på samma sätt.

Två spisplattor hos mig slutade fungera. Jag gjorde en felanmälan på nätet för det är så man ska göra. Jag fick vänta i åtta månader på att få dessa lagade. Jag ringde och stötte på flera gånger men fick till svar att du har i alla fall två plattor som fungerar.

Detta skulle aldrig tillåtas hos Gavlegårdarna.

Jag fick en vattenskada där tapeten släppte på väggen. Det åtgärdades inte utan man sa att "du får en ny tapet när det är dags för rustning", men tapeten var redan tio år när detta hände. Belysningen i trapphuset var trasig på mitt våningsplan i tre månader.

Det finns inte någon chans till personliga möten med hyresvärden, informationen är bristfällig, inga aktiviteter skapades, inget alls.

Detta intygade flera av mina grannar också att allt bara handlar om pengar. Jag tog beslutet att flytta tillbaka till Gavlegårdarna där jag kände mig trygg som hyresgäst.

Den första oktober gick flyttlasset till Brynäs. Fantastisk lägenhet och underbar personal som kom och lagade det som jag felanmält, det tog bara två dagar. Luften gick ur mig när jag fick informationsbrevet om försäljningen.

Jag vill verkligen inte ha någon annan hyresvärd. Och nu blir det omöjligt för mig att få en ny lägenhet då mina köpoäng inte kommer att räcka till en ny bostad hos Gavlegårdarna.

För mig är det viktigt att få göra våra politiker uppmärksamma på vad jag känner och tycker. Jag lyssnade på radion samma dag som vi fick brevet när man intervjuade Inger Källgren Sawela och blir väldigt orolig när hon säger att det är viktigt att den nya fastighetsägaren tar ansvar för hyresgästerna.

Min fråga blir då: Har du Inger Källgren Sawela en enda gång kontaktat någon av de boende i Sätra eller Bomhus för att fråga hur det går och hur det har blivit efter försäljningen? Nej jag tror inte att du har gjort det.

Då skulle du ha haft lite mer kött på benen, något socialt ansvar finns inte. Jag har följt alla insändare i tidningen och tycker att det är bra att fler gör sina röster hörda men jag tycker inte om den vendetta det blev på Gavlegårdarnas vd om hennes kompetens och brevet som hon skrivit.

Vi får inte glömma att hon gör bara sitt jobb. Så ingen personlig pajkastning på henne. Jag har varit moderat i hela mitt liv men nu är det slut med det. Att det är valår det går inte att undgå, det blir en parodi. Hade det varit val nu så hade alla på Brynäs röstat på Socialdemokraterna som vill stoppa försäljningen. Så alla som ska rösta till hösten, tänk er för noga redan nu.

Jag är en pensionär som inte har så mycket över när jag har betalat mina räkningar men så mycket kan jag säga att jag är beredd att betala ett par hundra extra i månaden om det kan få Gavlegårdarna att behålla husen så de kan rusta och bygga nytt. Jag tror att många håller med mig.

Vi är trygga med Gavlegårdarna som hyresvärd och vill inte byta. Så ni politiker som vill vinna valet, gå ut och stöd detta, ingen försäljning.

En väldigt ledsen hyresgäst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons