Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige bäst i klassen – igen

Annons

På grund av den enorma strömmen av flyktingar år 2015 beslöt EU att alla unionens länder solidariskt skulle avlasta Grekland och Italien genom att ta över 160 000 nyanlända. Ännu har i stort sett ingenting hänt, mindre än tio procent har fått en ny fristad i något av EU-länderna.

Några länder vägrar helt ta emot sin kvot, merparten skyggar tillbaka. Orsaken är inte främlingsfientlighet utan den krassa beräkningen att varje flykting kostar i genomsnitt ungefär en miljon kronor innan hen börjar betala skatt och kan bidra till folkhushållningen.

Sveriges kvot var 3 727 av dessa, men då det ansågs att Sverige dragit ett orimligt strå till lasset 2015 fick vi respit till den 16 juni 2017 avseende vårt mottagande.

Nu kan man tänka sig att Migrationsverket skulle ha anammat signalerna från det övriga Europa och bett regeringen om besked ifall mottagandet borde skjutas upp. Men nej då. Redan före den 16 juni har Migrationsverket förberett inströmningen.

Man har kollat upp dem som ska överföras så att de i en expressfil ska kunna få uppehållstillstånd. Man har hyrt in flygplan för en skytteltrafik från Grekland och Italien till Sverige och iordningställt mottagningsplatser. Och så snart det magiska datumet passerats sätter man igång.

Nu under sommaren och hösten ska 3 000 nya asylsökande hälsas välkomna. Detta helt utöver det stadiga inflöde Sverige redan har. Migrationsverket belastar nutida och framtida skattebetalare med en kostnad om cirka en halv miljard per vecka. Helt på eget bevåg utan att kontrollera med regeringen om det gamla beslutet verkligen gäller fortfarande med hänsyn till attityden i övriga Europa.

Med de regler för europeisk flygfart som gäller kan precis vilken flykting som helst i Grekland eller Ungern åka till Sverige utan visum. Hen kommer inte att bli avvisad eftersom vi anser att flyktingarna i dessa länder lever under inhumana villkor, de får alltså stanna här. Därtill kommer att den senaste lindringen i gränskontroller också orsakat ett ökat inflöde.

Jag tror ingen i Sverige av rasistiska grunder är emot invandring. Allt hänger på kostnaderna i kvantitativa termer vilket oroar medborgarna. Samtidigt är det tabu i den politiska korrekthetens namn att utreda invandringens verkliga belastning, vilket också observerats i Gävles lokala politik.

Ser verkligen de röd-gröna och Alliansen fram emot att Sverigedemokraterna ska gå framåt i valet år 2018?

Lars Biörck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons