Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Umgås med era barn

Annons

Jag hämtade mina barn en dag på deras förskola och kom in mitt i en diskussion i hallen. En förälder diskuterade med en personal om barnantalet över sportlovet. Döm om min förvåning när personalen berättade att av de sju barn som ska närvara så är det tre barn som har arbetande föräldrar och fyra barn är barn har föräldrarlediga föräldrar.

Hur tänker föräldrarlediga föräldrar då de drar sina barn till förskolan på ett lov?

Ni har en otrolig förmån att få vara hemma med era barn och dessutom få betalt för det. Men ändå är det alltid ni som står först i kön på alla lov och ska ha era barn på förskolan. Det är alltid ni som frågar om ”ni kan få en extra dag i ersättning” då en dag faller bort från era 15 timmar i veckan då förskolan ska ha planeringsdagar.

Och till kommunen: Skärp reglerna och kraven för dem som har sina barn på förskolan. Ni skulle spara enormt mycket pengar på att införa regler som säger att barn med föräldrarlediga föräldrar, inte ska ha tillgång till förskolan på lov.

Nu blir det väl ett ramaskri från alla föräldrar men kom inte och säg att ”ert barn behöver stimulansen det ger att vara på förskolan...” Ert barn behöver få vara med sina föräldrar och sitt nya syskon!

Ta chansen att umgås med barnen innan tiden är förbi och de är stora!

En förbannad förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons