Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad hände med att vara förebild för sina barn?

/
  • Var en bra förälder och visa dina barn att mobbning inte är okej (bilden är arrangerad).

Annons

Mobbning är en stor del av människors vardag. Både barn och vuxna blir mobbade varje dag av andra barn och vuxna. Ja ni läste rätt, vuxna mobbar också. Och det är de vuxna jag ska gå in på nu.

Flera vuxna mammor som har småbarn sitter bakom datorn och mobbar och kränker andra vuxna. Man brukar säga att man ska vara förebild åt sina barn. Är man en bra förebild när man mobbar/kränker andra vuxna? Nej.

Det finns en sida på facebook. Där sitter flera vuxna med barn och öppet kränker, mobbar, förtalar och hotar andra vuxna och barn. Det är illa.

Gruppen fick läggas ner då en mamma mådde så dåligt av all skit hon fick ta. Det var en massa förtal och kränkningar. Hennes barn har drabbats. Hennes myndiga dotter mådde så dåligt att hon föll ihop och fick åka till akuten. Nu går hon hos psykolog.

Vad hände med "Vara förebild för sina barn?" Mobbningen kommer att fortsätta om vuxna föräldrar nätmobbar och i verkligheten. Barnen ser upp till vuxna och lär sig av dem.

Folk begår självmord på grund av mobbning. Och vuxna är med och bidrar till självmord och självmordsförsök och att må psykiskt dåligt.

Var en bra förälder och visa dina barn att mobbning inte är okej. Har man ingenting bra att säga så håll tyst.

Jag som skriver detta är 18 år. Jag har blivit mobbad, jag vet hur det känns. Jag har på grund av det självmordstankar. Och nu hoppas jag att någon som läser detta känner sig träffad och tar åt sig.

Mobbning är inte okej. Mobbningen kommer att minska om du som är vuxen slutar mobba. Barnen lär sig av dig.

Ett argt offer

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons