Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bawar Ismail: Region Gävleborg kan vinna pris – för skatteslöseri

Region Gävleborg slösade skattepengar i onödan under årets Almedalsvecka. Ett fiasko som kan tilldelas pris, skriver ledarsidans Bawar Ismail.

Annons
Region Gävleborg kan vinna pris.

Kommer ni ihåg i somras när GD avslöjade att Region Gävleborg slösat drygt en miljon kronor i onödan på lokal och boende under Almedalsveckan i Visby? Regionen hade nämligen ambitiösa idéer om seminarium och bokade därför en stor lokal i centrala Visby och 29 boendeplatser utanför centrum. Seminarielokalen fick en kostnad på 750 000 kronor och de privata boendena gick upp till 262 000 kronor. Men Region Gävleborgs storartade planer gick i stöpet. Något stort seminarium blev det inte. Omkring en miljon skattekronor gick därför upp i rök.

Läs mer: Bawar Ismail: Sluta slösa med våra skattepengar

Vilket skatteslöseri. Men misströsta ej för det. Region Gävleborg kan nämligen kamma hem ett pris för sitt lilla fiasko. Den ideella föreningen Skattebetalarna, som arbetar för minskat skatteslöseri, har i årets upplaga av "Sveriges värsta slöseri" tagit med Region Gävleborgs misslyckade Almedalsplaner. "Sveriges värsta slöseri" är en omröstning på nätet där man får rösta på vad man anser vara årets värsta fall av skatteslöseri.

"Det offentligas rekordsatsningar i Almedalen" är ett av alternativen som man kan rösta på. Strax under punkten står följande: "Gävleborgs region betalade drygt 750 000 kronor ex moms för ett tvåvåningshus i Visby som sedan stod tomt i Almedalen på grund av ett havererat projekt".

Grattis Region Gävleborg! Ni har satt oss på kartan!

Så har regionen en chans på seger? Tyvärr ser det mörkt ut. Region Gävleborg konkurrerar med ett Göteborg som har tre fall av skatteslöseri representerat i tävlingen, bland annat det omtalade "kamelcentret". I tävlingen finns även en annan storfavorit representerad: Nya Karolinska sjukhuset i Stockholm.

Aj, snacka om hård konkurrens. Men oavsett om Region Gävleborg vinner Sveriges värsta slöseri eller inte – låt oss hoppas att regionen lärt sig en läxa. Sluta slösa med våra skattepengar, tack.

Läs även: Regionens dyrbara miss: Bokade lokaler i onödan för en miljon kronor i Almedalen

Mer läsning

Annons