Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bensinvinst i Åmot

Annons

Affären, skolan och bensinmacken är grundpelare för en liten orts överlevnad. På senare tid har Åmot och Jädraås fått kämpa för att ha skolan kvar och i Åmot har OKQ8:s nedmonetring av bensinmacken varit ett hot också mot Konsumaffären.
Att kunna handla och tanka bilen på hemmaplan är självfallet argument för att bo kvar eller flytta till en ort.

Konsumföreningen tog tag i problemet och installerade nya bensinpumpar och ny på söndag, tre månader efter det att byn varit utan tankställe, öpnnar Dalvik Oli bensinstationen.
Ett problem för glesbygderna är att priserna kan ligga något högre än inne i städerna. Det gäller såväl mat som just bensin.

De som jobbar på annan ort handlar och tankar på vägen hem och lämnar således butikerna i byn utan stöd. Köptrohet är således en del av kampen för servicen. Dessvärre har många bittra kommentarer om detta fällts under senare år när den ena butiken eller macken efter den andra tvingats ge upp.

I Åmot gläder man sig nu åt en ny mack och därmed åt stödet för den befintliga butiken. Det ligger en ansökan mos länsstyrelsen om stöd för macken. Är det någon gång stödpengar är skäliga och ger utdelning så är det i just sådana här fall.

Mer läsning

Annons