Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Presidentdotterns val

Annons

Det har gått bra för Chelsea Clinton. Hon studerade på elituniversitet, fick toppjobb och när det var dags för Hillary Clintons primärvalskampanj inför det amerikanska presidentvalet 2008 åkte Chelsea ut på valturné. Det frissiga håret hade plattats till en blank snygg frisyr och Chelsea var nästan mer populär än sin mamma.

I söndags gifte sig Chelsea Clinton med Mark Mezvinsky, en kille som hon träffade redan som tonåring. Han är barn till två demokratiska politiker, precis som Chelsea. I USA har nyhetssändningarna svämmat över av rapporteringen från bröllopet. Hemlighetsmakeriet har varit stort. Vem fick komma? Vem blev utan inbjudan? Hur mycket har Bill Clinton gått ner i vikt? Det har varit ungefär lika mycket icke-nyheter som inför kronprinsessan Victorias bröllop. En del amerikaner ville till och med att bröllopet skulle direktsändas i TV. Familjen Clinton har blivit en amerikansk kungafamilj och Chelsea Clinton är dess nördiga prinsessa.

Det är inte lätt att vara presidentdotter men till skillnad från en kronprinsessa har Chelsea faktiskt ett val. Om hon någon dag vill kandidera till presidentposten kan hon göra det. Om hon vill göra något helt annat kan hon göra det. Och till skillnad från kronprinsessan Victoria slipper hon namnge mazariner och bjuda ambassadörer från totalitära diktaturer på sitt bröllop. När folk säger att det blir tråkigare med en presidentfamilj måste de ha missat familjen Clinton.

Mer läsning

Annons