Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regionpolitiker svarar om X-trafik: Tur i oturen att du satt på tåget

Lilian Sjölund, politisk redaktör (lib), har fått nog av X-trafiks tåghaveri och tycker att politikerna i Region Gävleborg måste ta sitt ansvar. Här svarar Kenth Lövgren, (L)

Annons
Kenth Lövgren (L) instämmer i kritiken mot X-trafik. Och själv körde han bil  till regionfullmäktige i Bollnäs.

Tråkigt Lilian Sjölund att du fick en tråkig upplevelse vid hemresan med x-tåget. Ursäkta men nog var det ändå bra att just du fanns med på tåget. Därmed lyfts problemen med kollektivtrafiken ut till många länsbor. Och hoppas verkligen debatten lever fram till valdagen i september.

 Läs ledarkrönikan: Sluta snacka och köp tåg som klarar en älgkrock

Jag har som Liberal ständigt tagit upp detta problem i olika sammanhang och hoppas verkligen att nu få draghjälp av dig.

 Vid senaste mötet i nämnden väckte jag frågan om möjligheten att vi övertar några av de upptåg som nu fasas ut. Jag tog också upp frågan om problemen inom kollektivtrafiken vid onsdagens regionfullmäktige. Jag påminde då återigen att det behövs åtgärder och mer resurser (pengar) för att förbättra resandet.

 När budgeten togs i Region Gävleborg i somras ansåg vi Liberaler att anslaget som antogs för att förbättra kollektivtrafiken inte räcker. Vi hade öronmärkt en högre summa eftersom kollektivtrafiken är en motor för den regionala utvecklingen. Vi måste kunna lita på att våra tåg och bussar kommer när de ska och naturligtvis kommer fram i tid.

Din fråga: Hur åkte jag till regionfullmäktige? Tog några ledamöter i bilen och åkte till Bollnäs naturligtvis. Som både du och jag vet av erfarenhet är inte alternativet att lita på i dessa dagar. Men annars älskar jag att åka tåg.

 Kenth Lövgren, Liberalerna

Mer läsning

Annons