Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas på stela fotbollsben i "sexig" zumba

/

Det är med skräckblandad förtjusning förre fotbollsproffset Andreas Dahlén tar plats i Zenzens träningslokal. Det är lunchpass och han ska för första gången testa zumba.
– Dans är inte min grej riktigt, som stel fotbollsspelare, säger han och flinar.

Annons

LÄS MER: Följ alla fem deltagare i Hälsopulsbloggen >>

I en och en halv månad har Andreas Dahlén varit med i Hälsopuls och satt mer fart än vanligt på sin träning. Han är van att slita hårt efter åren som fotbollsproffs i bland annat Gefle IF, Djurgårdens IF och Hansa Rostock och FSV Frankfurt i tyska ligan. För ett halvår sedan avslutade han sin fotbollskarriär och har sedan dess tränat betydligt mindre.

– Men jag är inte dåligt tränad nu, men det är ju inte som när jag spelade, naturligtvis. Jag har tappat mycket flås. Det är svårt att bibehålla träningen, jag får ju inte betalt nu. Och det är svårare att hinna med nu för tiden.

LÄS MER: Vicky hänger med allt bättre på spinningen

På Max Mattas pass zumba toning fick Andreas dock testa sitt flås rejält. Redan från start drar en hög och medryckande musik i gång. Ljusets släcks och ersätts av diskolampor. Sedan är det full fart i 50 minuter – med vikter, ständiga rörelser och steg, många dansinspirerade, lackar snart svetten på Andreas och många av de andra deltagarna.

– Det var kul faktiskt. Mest flås, jag är inte så trött i armarna, men det var svettigt, konstaterar Andreas efteråt.

– Det var få moment som jag klarade av helt, men det var kul ändå. Jag skrattar själv åt att det var lite stappligt med stegen.

LÄS MER: Andreas Dahléns blogg: "Kebabtallrik i stället för spinning"

Men Andreas får beröm av passledaren Max Matta.

– Det var riktigt bra för att vara första gången. Efter några gånger sitter det helt, säger han uppmuntrande.

Andreas har hunnit testa flera olika sorters träningspass på ett antal gym under tiden han varit med i Hälsopuls. Hittills tycker han mest om att gå på olika sorters stationsträning.

– Det är härligt att träna med andra, speciellt de som kanske inte har samma fysiska förutsättningar som en själv och ändå krigar på grymt bra. Precis som de som är mycket bättre och hur imponerande de kan vara. Dessutom vet man på ett sådant pass hur mycket man ska köra, och under hur lång tid. Då vet man att man kan "kötta på".

LÄS MER: "Jag är ute efter energin, inte ett sexpack på magen"

LÄS MER: Magmusklerna brinner när Lovisa kämpar på Max pass

Mer läsning