Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svea Skog

/

Annons

Svea Skoog. Svea Skog, Gävle har efter ett rikt och aktivt liv avlidit i en ålder av 87 år.

Hon föddes 1928 i byn Rörön, Svenstavik i Jämtland. Hon växte upp med sina föräldrar, Märta och Olof, och fem syskon på Zetterbergs-gården.

I sin ungdom arbetade Svea en tid på kommunalhuset i Berg, samt hjälpte sin morbror med stämpling av skog. Naturen var alltid en källa till glädje; skidåkning, fjällvandring, bärplockning med mera. 1946 träffade Svea sin Erik från byn Hackås.

Svea utbildade sig till socionom i Stockholm och Erik till ingenjör i Göteborg. 1954 gifte de sig och bosatte sig i Danderyd där barnen Johan och Lisa föddes. 1958 flyttade familjen till Huskvarna där dottern Kicki föddes efter några år. Längtan norrut förde dem till Gävle där Erik fått jobb. 1968 började Svea sin anställning inom Gävle socialförvaltning, där hon var en omtyckt kollega och en uppskattad yrkesmänniska fram till pensionen.

Efter några år i radhuset i Strömsbro byggde Svea och Erik sin villa på Stubbrättsvägen. Med Sveas estetiska sinne och Eriks praktiska ådra blev det ett mycket trivsamt hem. Barnens kompisar var alltid välkomna och hängde gärna i gillestugan, spelade pingis och blev bjudna på te.

Svea Skog var mycket kreativ och ägnade sig åt konst i många olika former. Hon var en säker estet som visste var skåpet skulle stå.

Hembygden och släkten låg alltid paret alltid varmt om hjärtat, och årligen tillbringade de somrarna i Jämtland. Stugan i Böle blev deras paradis.

När maken Erik gick bort flyttade Svea från Stubben till Linden. Där var hon en uppskattad medlem i bostadsföreningen som fick glädje av hennes stora trädgårdsintresse.

Hennes omsorg om allt växande gällde i högsta grad hennes barnbarn, som hon följde med stort engagemang och mycket kärlek. Hon var en älskad mormor och farmor, och hann även uppleva glädjen av att få ett barnbarnsbarn.

Svea Skogs närmaste är barnen Johan, Lisa och Kicki med familjer.

Mer läsning

Annons