Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista sändningen för Cityradio-Bosse

/
  • Bosse Sundström i sin studio. Det är här han tillbringat mycket av sin tid, som programledare i Cityradion.
  • I dag, fredag, kör Bosse Sundström sin sista sändning i Cityradion.
  • Sista sändningen i Cityradion för Bosse Sundström.
  • Sista sändningen i Cityradion för Bosse Sundström.
  • En del av alla de skivor Bosse Sundström äger.

Bosse Sundström och Cityradion hör ihop. I över 25 år har Bosse sänt musik dygnet runt för en trogen lyssnarskara. Men i dag kör han sin sista sändning. Nya krafter tar över, men känner vi Bosse rätt kommer vi nog att få höra honom i etern då och då.

Annons

Det har varit och kommer alltid att vara musik som gäller i Bosse Sundströms liv. Sedan 1968 har han spelat musik i olika sammanhang och Cityradion har han haft i över 25 år.

Bosse började som discjockey på ungdomsgårdar redan 1968, därefter rullade det på med uppdrag som till exempel dj på Blå grottan i över tio år.

– På den tiden jobbade jag dessutom skift på Korsnäs, så ibland kunde jag sluta med dj-jobb runt två på natten och sedan gå på mitt skift klockan 06.00 på Korsnäs. Det var lite kämpigt, men då var man ju ung och orkade.

Dessutom bildade han familj, gifte sig och fick två barn under den tiden. Musiken har alltid gått som en röd tråd i livet och runt 1984-85 startades radio Liberal som sände torsdagskvällar mellan 19-24. Sändningarna utökades och 1991 byggde Bosse en egen studio hemma i villan i Bomhus.

– Ett tag var det som en ungdomsgård hemma med runt tio ungdomar som hjälpte till med olika saker, som att plocka fram skivor och svara i telefon. Roger Nordin, känd från Radio Rix, var till exempel en av de som hängde i studion de första åren.

Bosse gick ner på halvtid från Korsnäs, innan han 1993 sa upp sig och satsade allt på Cityradion, som då hette Radio Mitt. Bosse var programledare för bland annat Nightlight som sändes fredagar mellan 20-05 och Jukebox på tisdagar.

– Namnet Cityradion tog vi tillsammans med Åre och Karlskoga i början av 2000-talet, men vi var ändå enskilda stationer.

Bosse drabbades på 80-talet av en ögonsjukdom som under åren tyvärr blivit sämre och sämre. Numera är han blind och det har blivit ohållbart att fortsätta.

– Jag har svårt att ställa in ljud, och måste ha hjälp hela tiden, så då är det lika bra att sluta. Dessutom har jag andra problem, såsom lungproblem, kol, ont i leder och fötter.

Men som det ser ut i nuläget kommer ändå Cityradion att leva vidare. Bosse har haft möte med Micke Finell, Ingemar Dunker och Svante Grundberg och de är intresserade att fortsätta sända. Det är namnkunniga personer med stor musikbakgrund och Svante Grundberg, känd bland annat från riksradion med programmet Nattsudd, och som numera flyttat till Gävle, blir ett fint tillskott i radion.

Bosse har under åren sparat all musik och har över tusen timmar musik som han spelat in. 1992 började han spela in och slutade runt 2008.

– Jag gillar variationen vi har och tycker om allt från dansband, rock till modern musik. Jag är en riktig allätare och tror att vår popularitet beror mycket just på variationen av musiken. Det finns något som passar alla.

Men i dag är det alltså dags för sista sändning för Bosse.

Hur känns det?

– Nu har jag bestämt mig, så det känns bra. Och jag har lovat att ställa upp och hjälpa till om det behövs, och om jag orkar. Jag har ju min studio kvar. Musik är och har alltid varit min stora hobby så det kommer jag inte att sluta med. Många vet om att jag ska sluta, så det har kommit mycket mail och många samtal från folk som tycker det är synd och som kommer att sakna mig och programmen.

Mer läsning

Annons