Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigast är alltid familjen

/
  • Elisabet Ellebo firar sin 70-årsdag i Stockholm, tillsammans med hela sin familj.
  • Elisabet Ellebo firar sin 70-årsdag i Stockholm, tillsammans med hela sin familj.
  • Elisabet Ellebo.
  • Elisabet Ellebo firar sin 70-årsdag i Stockholm, tillsammans med hela sin familj.

I dag befinner sig Elisabet Ellebo i Stockholm för att fira, och med sig har hon hela sin kära familj. Det är det enda hon önskar sig i födelsedagspresent. Hon fyller 70 år i dag.

Annons

Elisabet Ellebo är född och uppvuxen i Arbrå i Hälsingland, men flyttade redan som 16-åring till Stockholm för att jobba och läsa på kvällstid. Efter drygt ett år bestämde hon sig dock för att flytta, och då blev det Gävle, där hon även hade sin bror.

Hon jobbade under några mycket lärorika år hos Syndikalisterna med ekonomi, men även som ombudsman, innan hon vid 40 års ålder startade eget.

- Det var många som höjde på ögonbrynen, skrattar Elisabet, när jag som jobbat fackligt helt plötsligt skulle starta eget. Men jag gillar utmaningar och tyckte det var dags att göra något nytt.

Elisabet var då 40 år och ensam med tre barn, och det gick alldeles utmärkt att kombinera. Hon köpte MQ-butiken i Gävle och några år senare var hon delägare i fem butiker. Alla hennes tre barn har även de ägt MQ-butiker, men när butikerna blev uppköpta var det dags för Elisabet att dra sig tillbaka. Och numera har även barnen andra karriärer.

- Det kändes alldeles rätt i tiden att dra sig tillbaka just då, säger Elisabet, jag var 62 år och hade jobbat sex dagar i veckan i ungefär 20 år. Jag var rätt nöjd då.

Numera njuter hon i stället av pensionärslivet. Ingen dag är den andra lik och hon har alltid något på gång. Hon tillbringar mycket tid i Stockholm där två av hennes barn bor.

Elisabet tycker om att hålla sig i form. Hon går gärna långa promenader, då förstås med hunden Hugo, och dessutom spelar hon golf. Till våren är det heller inte omöjligt att hon springer Vårruset. Annars njuter hon gärna av en god bok. Hon besöker museer, går på föreläsningar och har ofta något projekt på gång.

Familjen är, och har alltid varit, oerhört viktig för Elisabet. Hennes mamma var ensamstående med barnen, hon själv har också varit ensam med sina barn och i perioder har även hennes döttrar tagit hand om sina barn själva.

- Det är nog något som går i släkten, säger Elisabet, men tack vare det är vi starka och ser att allting går bara man vill.

I stort sett de flesta storhelger och förstås så ofta det går försöker familjen samlas, och Elisabet har också väldigt bra kontakt med sina barnbarn som numera även de börjar bli vuxna.

Kläder är något som alltid intresserat Elisabet. Redan som barn såg hennes mamma till att barnen skulle vara välklädda och det har sedan genomsyrat hennes liv. Själv handlar hon helst sina kläder i Stockholm, hon tycker om att gå i de små butikerna och få personlig hjälp.

En sak som hon gärna minns är den resa hon och maken gjorde ett år efter hon sålt butiken.

- Vi åkte jorden runt under 21 dagar, säger Elisabet drömmande, en otrolig upplevelse med inbokade stopp och guidning på alla de platser vi stannade. En riktig drömresa.

Övriga resor går annars mest till Spanien där makarna spelar golf.

Nu fyller Elisabet 70 år och det firar hon naturligtvis tillsammans med hela sin familj. Hon kommer inte att vara hemma, utan åker till Stockholm och bjuder alla på middag på Grand Hotel.

- Jag önskar mig ingenting, det blir en tillräcklig present när jag får umgås med hela min kära familj på födelsedagen, säger Elisabet, och blir nästan rörd.

Mer läsning

Annons