Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord

/

Annons

Barbro Gustavsson har den 3 december avlidit efter en kort tids sjukdom, 80 år gammal. Hon efterlämnar barnen Kalle och Anna med familjer, samt syskonen Laila, Janne och Ann-Marie med familjer.

*

Barbro växte upp i Ölbo, Hedesunda som den äldsta av sex syskon, dotter till Anna och Bertil Lindh. När hon var sju år gick flytten till gården Lassas i Vinnersjö, där familjen drev jordbruk.

Barbro längtade efter att få stå på egna ben och flyttade som ung till Gävle för att jobba som sjukvårdsbiträde innan hon började studera på Västerbergs folkhögskola i Storvik och därefter gick sjuksköterskeutbildning i Östersund. Efter examen flyttade hon tillbaka till Gävle och började jobba på Selggrens sjukhem och därefter Lungkliniken på Gävle sjukhus. På 90-talet vidareutbildade hon sig till distriktssköterska och jobbade sen på många hälsocentraler i Gävle och de sista åren innan pension i Hedesunda. Hon var uppskattad som kunnig, plikttrogen och en god kollega.

Barbro gifte sig och fick två barn, Kalle (1969) och Anna (1974) och nu fyra barnbarn. Båda familjerna är bosatta i Stockholm.

Barbro var en mycket aktiv person, ständigt på språng och i rörelse. Hon cyklade överallt året om, gick på gymnastik och åkte skidor på vintern. Vän- och bekantskapskretsen var stor och trogen. Alltid stannade någon för att småprata ute på stan eller på de aktiviteter som hon deltog i. Med de närmaste väninnorna åkte hon ofta på dans och gick gärna på föreläsningar, utställningar, teater och konserter.

Utvalnäs var en speciell kär plats för Barbro där hon njöt av att bo vid havet tillsammans med sin familj på Sjuksköterskornas Semesterhem om sommaren. Barbro var engagerad i föreningen i många år med höst- och vårstädning,  trädgårdsarbete och underhåll av stället.

Som pensionär började Barbro arbeta ideellt som volontär i Staffans församling. Ett annat stort intresse var att resa och hon har besökt många länder i världen, både med familjen, vänner och i grupp med nya bekantskaper. Nyss 65 fyllda reste hon till Chester i England för att plugga engelska i några veckor, vilket resulterade i bättre språkkunskaper och flera nya utländska vänner som hon sen brevväxlade med och hälsade på.

De som lärde känna Barbro vet att hon var en pigg, glad och mycket omtänksam person som tänkte mer på andra än sig själv. Vänner, barn, barnbarn och övriga släktingar betydde mycket för henne och hon för dem.

Mer läsning

Annons