Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sperrle matchhjälte när Brynäs vann

Brynäs räddade sig kvar i SM-kvartsfinalen mot HV71.
På slutet pressade HV71 hårt, men Brynäs höll undan och vann med 3-2 inför 8 174 åskådare i Läkerol Arena.

Annons
Stor matchhjälte var målvakten Daniel Sperrle som hoppade in istället för skadade Robert Kristan.
Segern innebär att det blir en sjunde och direkt avgörande match i Jönköping på söndag kl 17.
- Det blir en helt annan situation för HV71. Jag tror att vi har en stor chans, sa Leif Boork i en intervju med Kanal 9.
Boork var naturligtvis mycket nöjd med segern.
- Det var en riktig arbetsseger. Vi gjorde en fantastisk bra andra period.
- Men jag är glad att vi klarade av det, eftersom HV71 fick sitt andra mål tidigt i sista perioden och då var vi lite pressade.
Leif Boork klev ut på isen igen - men det efter slutsignalen när han faktiskt dansade på isen inför publiken.
Brynäs var hårt pressat i slutminuterna när Daniel Johanson blev utvisad efter 18,11. Med minuten kvar att spela plockade HV71 även ut målvakten.
- Men om Dackell var upphov till andra målet visade han vad han är gjord av när han gick ned och täckte tre skott i slutet av matchen, sa Leif Boork.
Brynäs exploderade i den andra perioden tog tog ledningen med 3-1.
1-0 gjorde Mathias Månsson på ett skott efter en kontring där Andreas Dackell gjorde en fantastisk manöver. Han svepte in i HV71-zonen och fick backarna passiva - och sedan droppade han pucken till Månsson som prickade in 1-0.
Efter 15.52 kom 2-0, då först HV-backen Per Gustafsson fick pucken i ansiktet, men fortsatte spela. Till slut fick Janne Hauthonen tag på den, passade backen Peter Nolander som från nära håll sköt i stolpen och sedan slog in sig egen retur.
HV71 hade strax efter en puck som dansade på mållinjen sedan den styrts av stjärnan Johan Davidsson. Sperrle kastade sig bakåt, och blockerade - och efter videokontroll fastslog att pucken aldrig varit över linjen.
3-0 var oerhört vackert. Nicklas Bäckström förde in pucken HV-zonen, spelade Andreas Dackell som på högersidan drog ned målvakten och passade snett-inåt-bakåt där Bäckis fick öppet mål efter 17,41.
- Det kan inte bli mycket bättre, tyckte Petter Rönnquist, expertkommentator på direktsändande Kanal 9.
Just Dackell slarvade dock och tappade pucken och HV71 kunde reducera till 3-1 trots att man var en man mindre på isen när Jaroslav Balastik gjorde mål sedan Jan Hrdina snappat upp passningen.
Trots att Brynäs i den tredje perioden fick ett power play, påverkade det inte laget på rätt sätt. Istället attackerade HV så snart man var fulltaligt och pressade Brynäs.
Andreas Falk gjorde för tredje matchen i rad mål efter 4.54 när han och övriga HV tryckte sig in framför Daniel Sperrle och Brynäs inte fick bort pucken.
Brynäs borde ha fått en straff i den första perioden.
Det var efter 16 minuters spel som Jiri Bicek blev frispelad och kom in i HV71:s zon, men blev hakad av backen Per Gustafsson och till slut gick Bicek omkull utan chans att avlossa ett skott.
- Solklar straff, tyckte expertkommentatorn Petter Rönnquist.
- Gustafsson hakar Bicek på ett sätt som gör det fullständigt omöjligt.
Gustafsson blev istället utvisad på två minuter.
Domaren Ulf Rönnmark, som även dömde matchen i Jönköping, gjorde dock totalt sett en mycket stabil match.

Mer läsning

Annons