Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästrikland vann direkt i TV-pucken: "Klart man är nöjd"

Gästrikland slog tillbaka Småland i den första gruppspelsmatch i TV-pucken.
Då bjöds det på både dramatik och individuell briljans när Gästrikland fixade en 4–2-seger.
– Klart man är nöjd, säger matchvinnaren Victor Söderström.

Annons

Efter ett mål vardera i den första av två perioder skulle Gästrikland komma ut till den andra perioden på ett starkt sätt

Redan innan fem minuter hade passerat av den sista perioden kunde Anton Åhrlin trycka in 2–1 till Gästrikland.

Tio minuter senare drog Gästrikland på sig ett lagstraff efter protest mot ett uteblivit domslut. Powerplay för Småland och en chans in i matchen igen alltså.

Då slog Victor Söderström till med ett solomål där han lurade en motståndare på kanten innan han bröt in på mål och tråcklade in pucken för 3–1.

– Jag såg att det fanns chans att åka upp med pucken. Jag letade egentligen passning men kunde åka förbi backen och sedan hade jag lite tur att pucken gick in, säger Söderström om sitt mål.

Victor Söderström och Albin Mörck fick jubla efter matchen.

Småland kom ändå att göra mål på utvisningen för att reducera till 2–3 när Simon Holmström hittade rätt bakom Albin Mörck i Gästriklands mål. Då återstod knappt tre och en halv minut kvar att spela.

Men närmare än så kom aldrig Småland då Oliver Lööf kunde skicka in 4–2 till Gästrikland med 23 sekunder kvar av matchen.

– Vi spelar rätt så stabilt hela matchen. De får några farliga lägen, men jag tycker att vi är stabila. Vi snäppte upp det lite till i sista perioden, säger Victor Söderström.

Gästriklands tränare, Jonas Söderström, håller med sin målskytt.

– Jag tycker att vi hade tålamod i försvaret och att vi följde matchplanen. Det började lite nervöst. Men vi hade tålamod och allt börjar i försvaret. Det viktigaste är försvaret och sedan kommer anfallet, säger han och fortsätter:

– Vi har ett par snäpp till känner vi. Det var en typisk förstamatch. Den var nästan hundra procent, men vi tar resten under torsdagen.

Mer läsning

Annons