Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-back är klar för Brynäs

/
  • Niclas Andersén här i kamp med Kanadas Jonathan Huberdeau i söndagens VM-match. Nu är backen klar för en återkomst till Brynäs liksom att Greg Scott stannar.

Svenske VM-backen Niclas Andersén är klar för Brynäs.

Dessutom stannar Greg Scott i klubben.

Det kan Sporten avslöja i dag.

Annons

Vi har tidigare vid flera tillfällen berättat om Brynäs vilja att behålla kanadensaren Greg Scott samt att värva hem backen Niclas Andersén från KHL.

Enligt säkra uppgifter har avgående sportchefen Micke Sundlöv fått klartecken från bägge spelarna.

– Jag kan säga så mycket som att det ser väldigt bra ut. Men inget är helt klart förrän ett kontrakt är påskrivet, menar Sundlöv själv.

Båda spelarna kommer att skriva längre kontrakt än bara över kommande säsong. I VM-backen Anderséns fall handlar det om ett treårskontrakt.

– Vi har haft täta och bra dialoger med spelarna själva och förhandlat med deras agenter, säger Sundlöv som själv slutar sitt jobb i Brynäs om drygt en månad – 30 juni.

I och med att Scott och Andersén nu är klara för Brynäs är också Sundlövs jobb med nästa säsongs spelartrupp fullbordat.

– Det känns som att vi stannar här. Den lönebudget vi har använder vi till att få detta i hamn. Sedan vet inte jag hur den nya sportchefen tänker närmare säsongen, menar Sundlöv.

Vem som blir hans efterträdare är som bekant inte klart, även om Anders Gozzi lär ligga överst på Brynäs lista att ta över. Vad Micke Sundlöv själv ska göra i framtiden är inte heller bestämt. Men ett jobb som spelarscout är det han helst vill.

– Under alla mina år som sportchef i Brynäs har jag bara tänkt på att alla andra ska ha det bra. Nu ska jag verkligen se till att utnyttja mina kontakter och använda dom själv och inte vara så försiktig och tillbakadragen, säger han.

Greg Scott, som svarade för 36 poäng (17+19) på 53 matcher, är just nu hemma i Kanada och inte gått att nå för en kommentar.

Men den populäre 26-årige forwarden, som växte ut till en av Brynäs viktigaste centrar den senaste säsongen, blir förstås oerhört viktig kommande säsong – och är tänkt som lagets förstecenter.

Niclas Andersén, som täckte ett skott med ansiktet mot Slovakien häromdagen, spelade VM-matchen mot Kanada under söndagseftermiddagen. Det enda som kan hindra Brynäs från att få Anderséns namnunderskrift är en KHL-klausul som löper ut 31 maj.

Severstal Tjerepovets, den klubb där Niclas Andersén spelat de två senaste säsongerna, har erbjudit honom att skriva under ett tvåårskontrakt.

Men enligt Sportens uppgifter har 26-åringen valt att nobba det för att återvända till Gävle och Brynäs där han spelade fem säsonger och bland annat vann SM-guld 2012.

Andersén blir därmed Brynäs sjätte nyförvärv inför nästa säsong, plus att fem spelare flyttas upp från juniorlaget.

Mer läsning

Annons