Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tin Gnist avslutade som en vinnare

Olle Alsén har haft ett fint år och fick göra bokslut på hemmaplan som en vinnare då han vann ett V5-lopp med Tin Gnist.

Annons

Hästen köptes in till Olles stall tidigare i år och inledde med seger – och efter tre starter med galopp fick han avrunda året med ytterligare en seger.

– Han har egentligen varit bra varje gång och hade han inte blivit fimpad i förra starten hade det kunnat gå bra då också, menade Olle.

Nu löste det sig bra för Tin Gnist då han tidigt satt i rygg på ledaren.

– Planen var att köra i ledningen, men rygg på M.J.’s Tyson blev också bra och eftersom det var tufft tempo för klassen var det bara att hoppas att hästen utvändigt skulle tröttna och att luckan skulle komma, fortsatte Olle.

Så blev det också och Tin Gnist tog sig säkert förbi ledaren och vann på 1.31,3/2 660 meter.

– Han har en tendens att bromsa till när han kommer först, men det kändes ändå säkert och jag kunde sitta still sista hundra, avslutade Olle.

Jorma Kontio var riktigt i farten under årsfinalen och inledde inom V5 med Björn Röcklinger-tränade Bear Beautiful som verkligen var stark som en björn. Fick öppna tufft för att komma till ledningen, men därifrån hade treåringen allt under kontroll.

I det loppet ersatte Kontio sjuke Ulf Eriksson, men han vann dessutom utanför V5 med Markus Svedberg-tränade Enjoy’s Wi-fi som även han avgjorde på ett bra sätt.

– En fin häst som kommer att bli bra när han får fler lopp i kroppen, kommenterade Kontio.

I ett stayerlopp ledde länge hemmahästen Nirvana Broline men fick kort före mål vika sig för Global Rebel som trots en hel del hinder på slutvarvet hann fram och avgöra för Daniel Wäjersten. Markus Pihlström tränar femåringen och segertiden blev 1.15,9/2 660 meter.

– Jag hoppades komma ned och få en bra rygg sista varvet, men så blev det inte riktigt, konstaterade Daniel.

– Det blev väldigt ryckigt kört, men det är ju tacksamt att man har häst så att man kan vrida på i fjärdespår, fortsatte Daniel som för egen del plockade ut proffslicensen så sent som första november.

I ett kallblodslopp fick Leif Witasp runt Aston felfri och via tredjespår fram till utvändigt ledaren kopplade sjuåringen greppet och vann på 1.27,1/2 160 meter.

– Jag var väldigt nöjd med att komma till utvändigt ledaren, sade Leif och fortsatte:

– Han tappade sedan rytmen i sista sväng men tog sig samman och sedan var det lugnt.

Kaj Widell har haft sitt bästa år i karriären och passerade nyligen elva miljoner kronor inkört. Nu fick han dessutom vinna årets sista lopp på Gävletravet då han segrade med Solänget-hästen Toutre efter att ha tryckt sig till ledningen i sista kurvan.

– Det var länge sedan jag såg sådan här glädje, kommenterade Kaj efter segern med hästen som tränas av alltid lika glada Linda Frölander.

Kaj Widell vann dessutom ett V4-lopp med Rikard Lindh-tränade Shadow. En fyraåring som inledde året med två raka segrar i Rikards regi och avslutade med seger. Tiden blev 1.15,3a/1 640 meter.

Kaj Widell tävlandes med Shadow. Bild: Christer Norin/ALN Gävle.

– Hästen kändes bra i värmningen och i loppet var det första gången med rycktussar, när jag drog dem försvann han bara, sade körande Kaj Widell.

Hemmaseger blev det även i det inledande loppet som Rauno Pöllänen vann från ledningen med nyförvärvet Flash Photo.

– Hon hade tränat som en vinnare inför det här, men hon är väldigt stressad så jag visste inte hur det skulle gå, sade Rauno efter årets sjuttonde tränarseger.

– Det har gått ruggigt bra och jag är överkörd, sammanfattade han.

MATS PERSSON

 

Mer läsning

Annons