Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppbränd bil spår i jakten på försvunnen

SANDVIKEN Polisen sätter allt hopp till att älgjakten ska lösa mysteriet med Madeleine Sandegårds försvinnande.
Två män som förhördes som misstänkta avfördes från utredningen.

Annons
Madeleine Sandegård, 35, sågs senast av flera vittnen på Seegatan i Sandviken den 2 maj. Därefter finns inga säkra uppgifter om vart hon tog vägen.
Två män sa sig dock ha skjutsat henne i bil till Hofors och släppt av henne där. Inga andra vittnen kunde bekräfta att det var sant.

Eftersom den aktuella bilen hittades uppbränd i Hedemora några dagar efter försvinnandet misstänkte polisen männen för att ha haft med saken att göra.
Kriminella som begår allvarliga brott eldar ofta upp sina bilar för att hindra polisen från att hitta spår efter DNA.

Vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand beslöt att de skulle förhöras som misstänkta för inblandning. Förhören gav inget konkret som förstärkte misstankarna. Männen försattes på fri fot. De är i dag inte aktuella för nya förhör.
Sökandet efter 35-åringen har hittills varit utan resultat. Tidigt satte polisen in en helikopter som flög över vattendrag och hundar som letade i terrängen.

I oktober börjar älgjakten med ett stort antal jägare och jakthundar som kommer att befinna sig i skogen. Om Madeleine Sandegård som polisen befarar är död hoppas man att kroppen hittas då.
Under tiden fortsätter utredarna med att granska tips från allmänheten. Tre poliser i Sandviken och Gävle har fortsatt på heltid med utredningen, både före och efter semestrarna, säger Lennart Styrman, kommissarie.

Mats Hedström

Mer läsning

Annons