Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

51-årig man tafsade på fulla tonåringar?

SKUTSKÄR Åtta barn har berättat för polisen att en 51-årig man tafsat på dem efter att han bjudit dem på alkohol.
I går omhäktades han för grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Annons
Polisutredningen började med att två föräldrar till en 13-årig pojke kontaktade polisen. Pojken hade berättat för sina föräldrar att en 51-årig man köpt ut alkohol som han bjudit pojken och hans vänner på. När barnen var berusade ska 51-åringen ha börjat tafsa på pojken. När polisen inledde en förundersökning tillkom ytterligare tre barn som berättade att de också skulle ha blivit antastade av 51-åringen.
Han anhölls och kom sedan att häktas på begäran av kammaråklagare Ingrid Isgren häktades 51-åringen den 4 augusti som på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden, misstänkt för grovt sexuellt övergrepp mot barn. Han häktades också för sexuellt ofredande och olovligt anskaffande av alkoholdrycker.
I går omhäktades mannen och då hade ytterligare fyra barn berättat att 51-åringen skulle ha berört dem på ett sätt som de inte ville. Sammanlagt finns nu åtta barn mellan 13 och 15 år som alla berättar i stort sett samma historia. Av dem är fem stycken pojkar och tre är flickor. Det är endast den 13-åriga pojken som ska ha drabbats av en grövre form av övergrepp.
Enligt åklagaren finns det bevisning som pekar på att mannens ofredande av barnen har pågått under sommaren. Det finns dock uppgifter som pekar på att mannen ska ha börjat tafsa på barnen redan i höstas. Enligt åklagaren har 51-åringen köpt ut stora mängder alkoholdrycker åt ungdomarna.
51-åringen har ingen relation till barnen utöver att de alla bor i samma bostadsområde. De anmälda övergreppen ska ha skett i mannens lägenhet. 51-åringen nekar till brott och enligt hans advokat har han endast klappat barnen över ryggen. Han erkänner dock att han köpt ut alkohol till ungdomarna. Åtal mot mannen ska vara väckt den 4 september.

Mer läsning

Annons