Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Börje attackerad av ilsken hund

Börje Nyberg i Skutskär har polisanmält att han i fredags, när han kom cyklande på Centralgatan, blev attackerad av en ilsken hund.

Annons

– Det var otäckt. Man sover inte så bra efter en sån händelse. Tyvärr fick jag inte namnet på ägaren eftersom jag bara ville bort därifrån så fort som möjligt.

Han hoppas nu att ägaren ger sig tillkänna.

Han säger att det var vid 14.40 som han mötte en kvinna i 45-årsåldern som var ute och gick med två hundar i centrala Skutskär.

– Den ena såg ut som en så kallad kamphund, jag vet inte vad sorten heter, men den var väldigt bred över huvudet och även över resten av kroppen. Den andra hunden var en mindre sort.

När han precis kört förbi kvinnan och hundarna rusade den större efter honom och högg till om låret.

– Den högg tag i mina byxor och slet och drog. Som tur var hade jag min plånbok, som var ganska tjock, i benfickan som hunden fick tag i. Hade jag inte haft plånboken där hade den i stället huggit i lårmuskeln. Jag hade en sagolik tur, säger Börje Nyberg.

Han säger att hunden sedan gick till angrepp igen men att kvinnan då lyckades få kontroll över den.

– Jag var chockad och sa åt henne att hon inte ska vara bland folk med en sån där hund. Hon bad om förlåtelse och jag tror hon var ledsen.

Börje Nybergs byxor blev sönderslitna och plånboken söndertuggad.

– Polisen som tog upp min anmälan sa att hundägaren är skyldig att ersätta mig för skadorna, men också att det är svårt att gå vidare med ärendet utan namn eller adress på personen. Men jag hoppas ändå att ägaren ska ha ett samvete och träda fram själv.

Mer läsning

Annons