Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridklubben firade nya stallet

/

Älvkarleby Ridklubbs stall i Ytterboda har blivit en bättre plats för både hästar och människor. I går invigdes det ombyggda stallet, en investering på fem miljoner kronor.

– Det här trodde man aldrig, säger en nöjd Jessica Wennerström, administrativ chef för ridklubben.

Annons

I det gamla stallet stod hästarna i öppna spiltor, där det alltid fanns en risk att barn och vuxna kunde komma för nära hästarna. Nu har alla hästar en egen box. Stallet har fått nya golv, tak och väggar och en ordentlig ventilationsanläggning. Det är knappt att det luktar stall längre.

– Det är underbart. Jag tycker att det märks skillnad redan. Han är mycket piggare, säger Ingunn Opheim om sin häst Robin, 15 år.´

Kommunalrådet Lars Skytt invigde det nya stallet och tryckte på att investeringen var en satsning på bättre miljö för både djur och människor. Ridsporten engagerar många och runt 200 personer, stora och små, kommer till anläggningen varje vecka.

Ombyggnaden påbörjades i somras och verksamheten har haft väldigt lite störningar under byggtiden.

– Vi har haft ett jättebra samarbete med byggarna. Det har inte varit en enda incident.

En del av det gamla ridhuset har tagits i anspråk för den nya delen för ponnyhästarna, en avsevärd förbättring av säkerheten, inte minst för de mindre barnen, och i går var det idel glada miner i stallet.

– Det här betyder jättemycket för oss, säger ridskolechefen Lotta Jansson.

Mer läsning

Annons