Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självplock självklart - även i Skutskär

SKUTSKÄR Konkurrensen blev för hård från Valbo och Gävle. Nu får även skutskärsborna självplock i sin systembutik.

Annons
- Vi tappade i försäljning när Systembolaget öppnade en butik i Valbo köpcentrum och nu när det har blivit självbetjäning i Gävle så tappar vi ännu mer. Vi var tvungna att göra om hos oss också, säger butikschefen Roger Pihl.

Värdet av att kunna titta på och vrida och vända på de olika flaskorna med alkoholhaltiga drycker tycks vara stort. Så stort att vissa kunder hellre väljer att åka en bit än att handla traditionellt över disk hemma i Skutskär.
- Många har fått smak för det och efterfrågar det, säger Roger Pihl.

Han tror att man kan vinna tillbaka en del av kunderna när butiken i Skutskär får självbetjäning. På torsdag blir det stor invigning.
Trenden med självplock är stark i landet. Hittills har 180 av landets 420 Systembolagsbutiker byggts om och under året får ytterligare 30 butiker ett sånt system.
Något som är unikt i Skutskär är att butikens kontor blir en del av den övriga verksamheten. När det är lite kunder kan kassapersonalen bara vända sig om och utföra administrativa göromål. Det blir effektivare att jobba så än att man ska behöva förflytta sig till den nuvarande kontorsdelen, tycker Roger Pihl. Han tror att fler mindre butiker i landet kommer att nappa på hans idé.

- Man jobbar ju ensam ibland och då är det ju praktiskt att ha kontoret bredvid, menar han.

Mattias Jonsson Kjellin
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons