Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Små lägenheter blir stora i Skutskär

/

SKUTSKÄR I stället för att riva ett gammalt hus på Berget i Skutskär beslutade kommunen att bygga om.
- Det finns en efterfrågan på stora lägenheter, säger Göran Jonsson, VD för det kommunala bostadsbolaget Älvkarlebyhus.

Annons
I två av trappuppgångarna i huset på Bergsvägen byggs ett antal mindre lägenheter om till fyror och femmor. Arbetet har dragit ut på tiden och inflyttningsdatumet har flyttats fram från 1 maj till 1 juni.
Hyran för lägenheterna ligger mellan 6 500 och 7 800 kronor per månad. Två av dem är byggda i två plan och den största har en golvyta på 134 kvadratmeter.
Än så länge har endast ett av sex hyreskontrakt skrivits på. Göran Jonsson är dock inte speciellt orolig utan sätter sitt hopp till visningen på lördag.
- Vi har ganska gott om ettor och tvåor i kommunen men betydligt sämre utbud av större lägenheter. Samtidigt har efterfrågan på fyror och femmor ökat. Många äldre personer tycker att det har blivit jobbigt att bo i eget hus och väljer att sälja när barnen flyttat ut. De vill hellre bo i lägenhet, gärna centralt för att få närhet till affärer och service, säger Göran Jonsson.
Bostadsbolaget planerar också att bygga två nya fastigheter med 16 lägenheter i centrala Skutskär. Intresset för dessa lägenheter är mycket stort, enligt Jonsson.
- Vi planerar att bygga stora tvåor, treor och fyror. Där kommer hyrorna att bli betydligt högre än på Berget, säger han.

Erik Wikström
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se

Mer läsning

Annons