Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unika domen: Skutskärsbo får tio års fängelse efter grova barnvåldtäkter över internet

Den Skutskärsbo i 40-årsåldern som åtalats för att ha utsatt ett 20-tal barn för grova våldtäkter och grovt sexuellt övergrepp via nätet döms nu till 10 års fängelse.

Annons

Domen är unik på så sätt att ingen förut fällts för våldtäkt som utförts via nätet. Nu döms han i Uppsala tingsrätt för bland annat fyra fall av grov våldtäkt mot barn och tolv fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn.

I början på november hölls rättegången mot mannen. De sexuella handlingarna har skett på mannens instruktioner och i bevisningen har åklagarna haft filmer på nästan alla övergrepp.

Internationella åklagarkammaren har drivit målet då det rör sig om barn hemmahörande utomlands, i exempelvis USA, Kanada och Skottland.

Mannen har tidigare varit dömd för sexualbrott. Så sent som i juni förra året dömdes han till ett års fängelse för bland annat försök till sexuellt tvång och sexuellt ofredande.

Grov våldtäkt mot barn har ett minimistraff på fyra år, och ett maxstraff på tio år.

LÄS MER:

Skutskärsbo misstänks för grova barnvåldtäkter via webbkamera – Åklagaren yrkar på minst tio års fängelse

Mannen misstänks ha tvingat flickor i USA, Kanada och Skottland till sexuella handlingar över internet.  Bilden är från ett annat sammanhang. BILD: Thomas Winje Øijord / Scanpix NORGE / SCANPIX

Mer läsning

Annons