Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vuxengodis från bakgården

Annons

I kylskåpet väntar körsbären. De har stått där sedan jag plockade dem i september. En del på sommarstället och en del på bakgården. Det är många, många lägenheter i huset men bara jag som nallade av bären. (Likadant med druvorna, små och söta som klängde sig fast i spaljén). Trodde jag tills jag en kväll träffade på en kvinna med plastpåse vid körsbärsträdet.

– De är så goda, sa hon. Jag äter dem med salt på när jag tittar på tv.

Salt? Jag blev något till förvånad och undrade om det var någon hon hade med sig från sitt hemland. För exotiskt lät det i mina öron.

– Nej. Jag älskar surt och salt godis också!

Jag testade men det var inget för mig. Mina bär fick gotta sig i cognac och socker. Snart ska jag fiska upp dem ur burken och blanda dem med mandelmassa. Kladdigt är det men med florsocker på händer och skärbräda brukar det gå att få ihop några längder. God mörk choklad över och halva valnötter och mitt eget julgodis är klart.

Räcker länge gör de för det är många vuxenpoäng inblandade. Småglina får knäck!

Mer läsning

Annons